google новини лого Последвай ни
Добави коментар
1/2-финални двубои от Европейските клубни турнири ще може да се играят на "Колежа"

Стадионът на Ботев Пловдив – “Христо Ботев”, получи одобрение за 4-та категория по изискванията на Европейската футболна централа (УЕФА), информираха от пловдивсия клуб. Това дава възможност на съоръжението да бъде домакин на полуфинали от големи европейски турнири.

“Нашият дом е готов да приеме мачове от най-високо ниво за радост на всички фенове на футбола в България. Вече повече от две години полагаме всякакви усилия „Колежа” да блести с онзи блясък, който му приляга. Преминахме през много трудности и знаем, че предстои още работа.

Категорични сме, че ще продължим безкомпромисно да следим всяка стъпка от процеса до завършването на стадион „Христо Ботев” – един от символите на град Пловдив”, гласи написаното от “жълто-чернтие”.

Според изискванията на УЕФА на стадионите, получили четвърта категория, могат да приемат мачове до полуфиналната фаза на европейските клубни турнири.

В събота стадион “Христо Ботев” ще бъде домакин на втория мач на България у дома в турнира Лига на нациите. Воденият от Илиан Илиев отбор ще преследва нов успех в града под тепетата срещу Люксембург.