Щутгарт с победа срещу Бохум
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Хьонес бе назначен преди дни и успя да се поздрави с първи успех начело

Себастиан Хьонес дебютира по перфектен начин като треньор на Щутгарт, след като тимът победи с 3:2 като гост на Бохум и напусна последното 18-о място в Бундеслигата. С този успех швабите събират 23 точки и оставиха зад себе си Херта (Берлин) и Шалке 04, докато Бохум продължава да се смъква и с 26 точки е на 14-а позиция.

Хироки Ито откри резултата за гостите от Щутгарт още в 14-ата минута, след като мощният му изстрел се отби в горната греда и след това топката влезе в мрежата. Бохум възстанови равенството 13 минути след началото на второто полувреме, когато Петер Щьогер реализира дузпа, но само две минути след това Серху Гираси изведе гостите за втори път напред в резултата. Той се възползва от пробив и пас на хърватина Борна Соса от ляво и просто отклони топката в мрежата. Мамаду Карабуе Вагноман вкара за 3:1 след още три минути, като изпревари и наказа грешка на вратаря Мануел Рийман.

Домакините обаче не се отказаха и Филип Хофман върна интригата с втори гол, само три минути преди края. За повече обаче нямаше нито време, нито кой знае какви шансове за гол.

Хьонес беше назначен в понеделник, заменяйки Бруно Лабадия на поста, и вече се поздрави с първи успех като гост за тима от 2021-а година насам.