Inbet фаворизира Щутгарт в домакинството на Хамбургер
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Букмейкърът дава предимство на "швабите" в първия мач между двата тима от плейофите за място в Първа Бундеслига

Щутгарт и Хамбургер се срещат на стадион “Мерцедес-Бенц Арена” в четвъртък вечер за първия мач от плейофа за място в Бундеслига на Германия за сезон 2023/24 в четвъртък вечер. Докато домакините се стремят да запазят елитния си статут за следващия сезон, гостите се надяват да се върнат в елита на Германия след 5-годишно отсъствие. Букмейкърът Inbet спорт дава предимство на Щутгарт в първия мач. Коефициентът за победа на домакините е около 1.70, докато ставката за успех на тима от Хамбург е над 5.00.

Тригодишният престой на Щутгарт в Първа Бундеслига e изложен на риск да приключи, въпреки че отборът спечели пет точки в последните си три мача от редовния сезон. Домакинското равенство 1:1 с Байер Леверкузен беше последвано от победа с 4:1 като гост над Майнц 05 в предпоследния им мач от кампанията и тимът на Себастиан Хьонес знаеше, че още една победа във финалния им двубой срещу Хофенхайм ще гарантира тяхното оцеляване. Въпреки това, Щутгарт бяха принудени да се задоволят с равенство 1:1 у дома и те завършиха кампанията, заемайки 16-то място, което означава бараж за оцеляване. Хьонес пристигна в Щутгарт в началото на април, като клубът се намираше на дъното на Бундеслигата, но той даде на “швабите” шанс за оцеляване, след като ги изведе до три победи и четири равенства в девет мача.

Историята е в полза на отбора от Бундеслигата в плейофите за оцеляване, тъй като клубът от най-високо ниво запази статута си в 18 от последните 24 сезона, което е добра новина за Щутгарт преди първия мач в четвъртък. Техният съперник Хамбургер завърши трети във Втора Бундеслига, като празнуваше промоцията след последния съдийски сигнал срещу Зандхаузен, преди да разбере, че Хайденхейм с два късни гола стига до успех и ги изпреварва в класирането. Хамбургер завърши редовния сезон на Втора Бундеслига с най-добра статистика като гост, печелейки 30 точки от 17-те си мача далеч от дома. Въпреки това “динозаврите” са аутсайдери в спортния тираж на Инбет за гостуването на Щутгарт. Предстои да видим дали Хамбургер може да поднесе изненада или Щутгарт ще вземе предимство след първата среща.