Стоилов: “Надявам се държавата да построи няколко стадиона”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Предводителят на Сините е категоричен, че развитие не би могло да настъпи без модернизиране на базата

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов за пореден път подчерта необходимостта държавата да подкрепи футбола, построявайки няколко стадиона в следващите години.

“Винаги съм смятал, че една държава трябва да се обърне с лице изцяло към спорт номер едно в света,” заяви наставникът на Сините.

“Държавата трябва да строи по най-бързия начин бази или стадиони на клубовете. Футболът не може да се развива без модерни стадиони.

“Одобрявам, че трябва да има консултации с държавата, но те трябва да бъдат с по-голяма масовост. Държавата трябва да помисли как да помогне с изграждането на модерни стадиони.

“На футбола всички управляващи трябва сериозно да се замислят и каквито и да е консултации не могат да минават без присъствието на левскари.

“Трябва по равно да се помага на всички. Нормално е да се помогне на двата водещи клубове. Наистина се надявам държавата да построи няколко стадиона, ако трябва на година да се строи по един стадион.”

В същото време Стоилов заяви, че публикациите за евентуална раздяла с братята Цоневи са спекулативни. Мъри допълни, че няма какво да се коментира и за очаквания трансфер на Божидар Краев.

“Спекулациите вие ги правите и си отговаряте на въпросите,” каза Стоилов. “Всичко, което имам да казвам, го казвам на футболистите в съблекалнята. Максимално открит и коректен съм към медиите.

“Ако имаше нещо вярно в спекулациите, първо аз щях да го кажа и на тях, и на вас. Аз няма да отговарям на всякакви видове спекулации.

“Божидар Краев е играч на друг клуб, има договор и аз не мога да го коментирам. Той сам трябва да си реши какво да прави. Ако иска да играе в Левски, ще помислим за това.“