Три възможни трансфера през 2021 г., които ще преобърнат футбола
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Януарският трансферен прозорец може да бъде много интригуващ

Краят на годината вече започва да се приближава, тъй като ноември е на път да приключи. С настъпването на Нова година футболните фенове отново ще следят най-големите трансфери, които ще се случват през месец януари.

Началото на следващата година може да изглежда малко по-различно при трансферите по редица причини. Най-голямата може би е, че пандемичният период тази година е оказал огромно влияние върху футбола като цяло, тъй като се наблюдаваха големи промени, за да се стабилизират клубовете в цяла Европа. Тъй като все още няма фенове на много събития, навлизайки в новата година, отборите може да се почувстват насърчени да направят каквото могат, за да засилят вълнението на феновете и големите трансфери определено ще го направят.

Като се има предвид това, ще разгледаме някои от най-големите възможни трансфери на футболисти, които може да се случат през 2021 г.

Лионел Меси

Три възможни трансфера през 2021 г., които ще преобърнат футбола 1

Може би един от най-добрите играчи, които някога са се докосвали до играта, постиженията на Лионел Меси винаги са говорили сами за себе си. Прекарвайки цялата си кариера в Барселона, където за първи път е пристигнал на 13-годишна възраст и направи първото си участие за клуба на 16 години, Меси превзе света на футбола с подвизите си с каталунския клуб. Следователно за мнозина беше изненада, когато той очевидно беше в преговори за напускане преди няколко месеца след разногласия с борда на Барселона. През целия август ситуацията с Меси се променяше от ден на ден, докато Манчестър Сити се опитваше да бъде в най-силната позиция да го привлече.

В крайна сметка беше решено Меси да остане в клуба за още един сезон. Това обаче отваря възможността за трансфер през 2021 г. Меси и клубът имат нови проблем – този път заради разногласия за намаляване на заплатите и като се има предвид, че Меси вече е нещастен в Барса, това може да подхрани по-голям интерес към промяна, която да се случи през 2021 г. Манчестър Сити отново ще остане фаворит, както беше по-рано тази година, но ще има и други отбори, които ще искат да вземат звездата на световния футбол.

Месут Йозил

Три възможни трансфера през 2021 г., които ще преобърнат футбола 2

След като беше привлече в Арсенал през 2013 г. след рекордна сделка за клуба на стойност 42,4 милиона британски лири от Реал Мадрид, 32-годишният играч остана жизненоважна част за тима на “точпиите” през годините – но нещата не изглеждат толкова добри за него напоследък. Въпреки че Йозил е един от най-добре платените играчи в клуба, като получава £ 350 000 на седмица, германският национал все още не е играл за Арсенал през този сезон под ръководството на Микел Артета. Йозил не попадна в списъка с играчи за Премиър Лийг и Лига Европа, като може да играе играе само за отбора на Арсенал до 23 години, докато договорът му изтече през лятото на 2021г.

Въпреки че Месут няма да може да прави трансфер през януарския прозорец и е възможно просто да изпълни договора си с Арсенал до края и да види какви възможности идват след това. Може да е трудно, подписването с играч, който не е бил на терена повече от година, но все пак Йозил е топ играч и някои големи клубове ще го искат в състава си.

Килиан Мбапе

Три възможни трансфера през 2021 г., които ще преобърнат футбола 3

Младият френски нападател, който в момента играе за ПСЖ, със сигурност се показа като една от най-големите изгряващи звезди в спорта. В настоящия сезон на “Лига 1” той вече е отбелязал четири гола в четири мача, като към това добавя и четири асистенции. С настоящата си цена от 162 милиона британски лири, той със сигурност ще бъде един от най-скъпите играчи, които може да бъдат закупени през 2021 година.

В момента той е свързан с два отбора – първият е Реал Мадрид, който изглежда е мечта за играча и в момента остава фаворит да го привлече през следващата година. Въпреки че договорът му изтича едва в средата на 2022 г., има много хора, които предполагат, че Реал Мадрид може да закупи френската звезда през 2021 г., като на “Бернабеу” футболистът ще работи със Зинедин Зидан.

Другият клуб е Ливърпул. Предполага се, че Мбапе е голям фен на това, което Ливърпул изгражда, и би заиграл във Висшата лига през следващата година. Французинът е в чудесни отношения с наставника на Ливърпул Юрген Клоп, като феновете на английския шампион остават оптимисти, че Мбапе може да премине в отбора. Януарският трансферен прозорец със сигурност ще ни даде повече представа какво е бъдещето на французина, въпреки че трансфер през зимата е малко вероятен.