Рийс Джеймс е отдаден на Челси въпреки интереса от Реал Мадрид
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Защитникът е напълно отдаден на Челси на фона на широко разпространени спекулации, свързващи 23-годишния футболист с Реал Мадрид.

Според информация на медията 90min, английският защитник Рийс Джеймс е обект на интерес от Реал Мадрид. 23-годишният футболист също е трансферна цел на Манчестър Сити. Но капитанът на Челси е отдаден на клуба от Западен Лондон и не мисли да напуска “Стамфорд Бридж” в скоро време.

Рийс Джеймс се утвърди като един от най-добрите крайни защитници в света през последното половин десетилетие. Възпитаник на легендарната Академия на Челси,, английският национал трябваше да изчака, преди да стане безспорен първи титуляр за “сините”, но със страхотните си изяви демонстрира, че е един от най-добрите футболисти на клуба.

23-годишният футболист се издигна значително през последните четири години, като стана капитан на клуба след напускането на Сезар Аспиликуета. Проблеми с контузии обаче измъчват кариерата на Джеймс от началото на сезон 2020/21. Контузия на подколянното сухожилие също притесни играча през този сезон, но той се възстанови от нея, за да участва в последните мачове на Челси.

Последните информации твърдят, че Реал Мадрид редовно ще следи Джеймс през сезон 2023/24. “Белият балет” няма нужда от десен бек от няколко години заради отличното представяне на Дани Карвахал. Но испанецът е от грешната страна на 30-те, като нивата му на представяне спадат през последните няколко години и Реал вече търси негов класен заместник, като Джеймс е една от опциите.

Изданието 90min пише, че Джеймс не иска да напусне клуба от Западен Лондон в близко бъдеще. Междувременно бранителят също е цел на Манчестър Сити. Но подобно на Реал Мадрид, шампионът на Висшата лига едва ли ще успее да го убеди да премине на “Етихад”.