Ювентус ще се бори с Тотнъм за подписа на английски защитник
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Старата госпожа" се прицели в централния бранител Лойд Кели от Борнемут

Според медиите на Острова, отборът на Тотнъм може да се сблъска със сериозна конкуренция в опита си да привлече универсалния защитник на Борнемут – Лойд Кели, като гигантът от Серия А Ювентус „полага допълнителни усилия“ в опита си да победи лондончани за неговия подпис.

Тотнъм търси нов ляв централен защитник след контузията на Мики ван де Вен. Нидерландецът беше забележителен играч за “шпорите” след трансфера си от Волфсбург, но ще бъде аут доста време заради тежка травма. Другият първи избор за центъра на защитата – Кристиан Ромеро, ще бъде аут след изгонването му при поражението с 1:4 от Челси, оставяйки Ерик Дайър и 18-годишния Ашли Филипс като единствените други естествени опции за централен защитник, което показва явна липса на качествена дълбочина в тази зона.

Лойд Кели записа 117 двубоя за “черешките” след преминаването си от Бристол Сити през 2019 г., подписвайки петгодишен договор по това време. Тъй като договорът му изтича в края на сезона, “шпорите” трябва да могат да осигурят услугите на Кели срещу по-ниска сума. Бранителят може да играе и като ляв бек, което го прави още по-ценен.

Италианският гранд Ювентус вече се е присъединил към Тотнъм в надпреварата за придобиване на услугите на Кели. Бианконерите виждат в него качествен заместник на Алекс Сандро, който ще сложи край на деветгодишния си престой в Ювентус следващото лято, когато изтече настоящия му договор.