Тухел: Почти е невъзможно да спечелиш, ако Уест Хем вкарат първи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Искахме да рестартираме сезона си с този мач и успяхме", смята германският специалист.

Мениджърът на Челси Томас Тухел коментира победата на своя тим с 2:1 над Уест Хем на “Стамфорд Бридж” в мач от 6-ия кръг във Висшата лига.

Той остана доволен от характера на “сините” и отчете добрата игра на гостите в дефанзивен план в срещата.

“Ако успявахме да намерим свободни пространства, това ставаше съвсем за кратко или тези пространства не създаваха опасност за съперника. Това прави Уест Хем. Защитава се с много хора, дисциплина и физика. Трудно се създават голови положения срещу тях. Почти е невъзможно да спечелиш, ако те първи отбележат гол. Затова задачата ни ставаше все по-трудна с всяка следваща минута”, заяви Тухел.

“Не играхме с голяма увереност, но това е нормално с оглед последните ни резултати. Не бях ядосан на играчите. Казах им да продължат да вярват и да опитат да намерят начин как да създадат голови възможности. Но както казах, трудно се играе атрактивно срещу отбор, който действа по подобен начин и се защитава на най-високо ниво”, обясни германецът.

“Може би, за да стигнем до победата, трябваше да получим гол и да видим, че вече няма какво да губим. Искахме да рестартираме сезона си с този мач и успяхме. Да се надяваме, че начинът, по който го направихме и добрите включвания от пейката, да ни върнат увереността, за да започнем отново да играем на най-високо ниво”, завърши Томас Тухел.