Тухел: Съкрушен съм, че времето ми в Челси приключи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"За мен е чест, че бях част от историята на този клуб", казва Тухел

Томас Тухел разкри как се чувства след уволнението от Челси, заявявайки, че се е надявал да остане начело на тима от “Стамфорд Бридж” още много години, преди Тод Боели да вземе решението за раздяла между двете страни. “Сините” потвърдиха напускането на своя немски старши треньор в сряда след разочароващо поражение с 0:1 в в Шампионската лига от Динамо Загреб в Хърватия.

Челси назначи Греъм Потър за заместник на Тухел с дългосрочен договор, след като отдели £21 милиона за компенсация на Брайтън за 47-годишния мениджър и петима членове на неговия екип.

Тухел бе един от най-успешните мениджъри на клуба, като той изведе Челси до триумф в Шампионската лига, Суперкупата на УЕФА и Световното клубно първенство на ФИФА по време на своя 20-месечен период начело на “сините”.

Говорейки за първи път след уволнението си, Тухел направи честно и искрено изявление към привържениците на Челси чрез своя акаунт в Twitter.

Прочувственото послание гласи: „Това е едно от най-трудните изявления, които някога е трябвало да напиша – и е такова, което се надявах, че няма да има нужда да правя още много години. Съкрушен съм, че времето ми в Челси приключи.

Това е клуб, в който се чувствах като у дома си, както в професионален, така и в личен план. Благодаря много на целия персонал, играчите и привържениците, че ме накараха да се чувствам добре дошъл от самото начало.

Гордостта и радостта, които изпитах, че помогнах на отбора да спечели Шампионската лига и Световното клубно първенство, ще останат с мен завинаги. За мен е чест, че бях част от историята на този клуб и спомените от последните 19 месеца винаги ще бъдат специално място в сърцето ми.”