Уникална драма с дузпи прати Манчестър Юнайтед на финал на ФА Къп
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените дяволи" ще спорят за трофея с Манчестър Сити

Манчестър Юнайтед се класира за финала на ФА Къп, след като победи Брайтън в драма с 14 изпълнени дузпи. Редовното време и продълженията не предложиха попадения, като срещата все пак бе на високо темпо с доста положения. Пропуск при дузпите имаше чак при 13-ото изпълнение на Соли Марч, след което Виктор Линдельоф реализира и прати своя тим на финал.

През първото полувреме на срещата и двата отбора имаха шансове за попадение. Каору Митома тормозеше отбраната на “червените дяволи”, като Енсисо и Мак Алистър също действаха добре за “чайките” в атака. За Ман Юнайтед Кристиан Ериксен и Бруно Фернандеш пропуснаха възможности да отбележат преди почивката.

В 57-ата минута Давид де Хеа се намеси много добре при удар на Хулио Енсисо. Брайтън продължи да бъде агресивен и да създава положения пред вратата на Ман Юнайтед, но на “червените дяволи” им се разминаваше. Възпитаниците на Ерик тен Хаг завършиха редовните 90 минути с шест точни удара, но повечето от тях не притесниха сериозно вратаря Роберт Санчес.

В двете продължения по 15 минути, попадение на “Уембли” отново не падна. Брайтън бе по-свежият отбор и притисна съперника в заключителните минути, но Давид де Хеа и отбраната пред него действаха стабилно.

При дузпите за Брайтън се разписхаха Алексис Мак Алистър, Паскал Грос, Дениз Ундав, Первис Еступинян, Люис Дънк, Дарън Уебстър. Соли Марч пропусна седмата дузпа за “чайките”.

За “червените дяволи” от бялата точка точни бяха Каземиро, Диого Далот, Джейдън Санчо, Маркъс Рашфорд, Марсел Забицер, Ваут Вегхорст и Виктор Линдельоф.