В Испания вярват, че отборът може да спечели титлата на Евро 2024
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Селекцията на Луис де ла Фуенте впечатлява с изявите си на турнира в Германия

В Испанния цари увереност, че футболистите от националния отбор имат сили да вдигнат европейската титла това лято. Фенове, журналисти и дори кралят Фелипе вярват в триумф на Ла Роха на финалите в Германия.

“Преди 2 седмици мислех, че е невъзможно Испания да триумфира на това Европейско първенство. Сега дори смятам, че това много вероятно“, каза Иняко Диас-Гера, спортен редактор от вестник “Ел Мундо”.

“Въпреки скромната победа, дошла от автогол, доминацията беше постоянна. Смятам, че вече не играем онази скучна тики-така с постоянно подаване на топката настрани. Напротив – играта ни сега е поток от постоянни опасности”, допълва журналистът.

В четвъртък вечер Испания надви Италия с 1:0, като доминираше изцяло в срещата. Няколко дни преди това Испания разби Хърватия с 3:0. До момента селекцията на Луис де ла Фуенте, заедно с Германия, се представя най-силно на Европейското.

Кралят на Испания Фелипе бе на стадиона в Гелзенкирхен, като след края на срещата влезе в съблекалнята и каза на футболистите, че представянето им на терена е било грандиозно.

“Ако продължите да играете по този начин, със сигурност ще има празненства в страната”, казал монархът, а думите му са били посрещнати с аплодисменти от футболистите на Ла Роха.

Победата над Италия гарантира 1-вото място на Испания в групата, без значение от последния мач с Албания. Испанските вестници предвиждат, че Луис де ла Фуенте вероятно ще даде почивка на доста от титулярите в последния двубой от груповата фаза. На старта на директните елиминации иберийците ще играят срещу завършил на 3-то място отбор от друга група.