В Манчестър Сити начертаха стратегия за Меси за 10 години напред
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Гражданите" все още не са се отказали от привличането на аржентинската звезда на Барселона

В Манчестър Сити вече са начертали 10-годишна стратегия за кариерата на Лионел Меси, ако „гражданите“ успеят да осъществят трансфера на аржентинеца от Барселона.

Звездата на каталунците искаше да напусне „Камп Ноу“ това лято, като основен фаворит за подписа му беше именно Манчестър Сити, но Барса успя да задържи капитана си.

„Гражданите“ все още не са се отказали от евентуална сделка, а според The Mail, Сити Футбол Груп (СФГ) смята, че Меси може да има огромно влияние върху отбора в следващите 10 години.

Първоначалната идея е Меси да направи два сезона под ръководството на Пеп Гуардиола. Аржентинецът може да помогне на „гражданите“ да спечелят Шампионска лига, която убягва на тима, откакто шейх Мансур закупи клуба.

СФГ разчита Меси да подпише договор за повече от две години с Манчестър Сити, а в даден момент аржентинецът може да премине и в друг клуб, собственост на Коснорциума.

В портфолиото на СФГ освен Манчестър Сити има отбори от САЩ, Китай, Индия, Япония и Австралия.

Меси не е разкрил какви са плановете му, след като окачи бутонките, но от Сити Футбол Груп най-вероятно ще предложат на аржентинеца да бъде техен посланик.