Вайналдум е стъпка по-близо до трансфер в Барселона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Съобщава се, че полузащитникът на Ливърпул Жоржиньо Вайналдум е все по-близо до трансфер на "Камп Ноу", където ще се събере с Роналд Куман

Нидерландският халф Жоржиньо Вайналдум е решен да се присъедини към ФК Барселона, за да изпълни детската си мечта, пише Daily Mirror. Полузащитникът на Ливърпул вече е отхвърлил предложенията да удължи престоя си на “Анфийлд”, като настоящият му договор изтича в края на настоящата кампания.

Нидерландски източници на Mirror твърдят, че Барселона е клубът на детските мечти на Вайналдум, който иска да последва стъпките на сънародниците си като Йохан Кройф, Франк Рийкард и Роналд Куман. Куман, по-специално, играе ключова роля в цялата тази трансферна сага, след като работи заедно с халфа на Ливърпул по време на престоя си начело на националния отбор на Нидерландия. Мениджърът на Барселона споделя добри отношения с Вайналдум, който има опит заедно с Френки де Йонг в халфовата линия, а това трябва да спомогне за установяването му в в Ла Лига.

Що се отнася до Ливърпул, честно е да се отбележи, че е малко вероятно те да бъдат смаяни от напускането на Вайналдум. „Червените“ вече бяха подсилили халфовата си линия с пристигането на Тиаго Алкантара през лятото, докато младежът Къртис Джоунс спечели по-видна роля в първия отбор с изявите си през този сезон.

Въпреки че те може да не предоставят тази решителност и борбеността в средата на терена, които са били преобладаващи в играта на Вайналдум, Тиаго и Джоунс със сигурност предоставят възможности на Юрген Клоп да разшири допълнително състава си от тактическа гледна точка. Освен това наскоро Ливърпул беше свързан с трансфер на Родриго Де Пол от Удинезе на фона на цялата несигурност относно бъдещето на Вайналдум.

Що се отнася до отбора на Барселона, те със сигурност биха приветствали потенциалното пристигане на Вайналдум. Нидерландският национал предлага на Куман повече енергия и ентусиазъм в средата на терена – нещо, което липсва липсва на клуба поради изобилието от полузащитници с много технически качества като Френки де Йонг, Серхиоо Бускетс и Рики Пуч.