Ван Дайк преди Ливърпул – Челси: Трябва да сме готови за битка
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Капитанът на "мърсисайдци" сподели очакванията си преди дербито на "Анфийлд"

Върджил ван Дайк предупреди, че Ливърпул трябва да е „подготвен за битка“ в предстоящия мач срещу Челси на Анфийлд в неделя. След октомврийската международна пауза, „червените“ ще се изправят срещу отбора на Енцо Мареска във Висшата лига, и Ван Дайк очаква труден мач.

„Знам, че Анфийлд ще ври и кипи за гостуването на Челси и със сигурност ще се опитаме да използваме този шум и атмосфера, докато вървим към трите точки. Всички имаме своята роля в това, което ще бъде много труден мач“, сподели Ван Дайк.

Той изрази уважение към прогреса на Челси този сезон, като отбеляза: „Бях впечатлен от напредъка на Челси. Казах преди няколко седмици, че те са минали малко под радара в медиите, но със сигурност няма да ги подценяваме.“

Според Ван Дайк, въпреки множеството промени в клуба през последните няколко сезона, Челси разполага с отбор, който може да създаде проблеми на всеки. „Те имат отбор, пълен с много добри футболисти“, добави той.

„Те също имат мениджър, който има ясна представа как иска да играе отборът му и който изглежда започва да извлича най-доброто от таланта, с който разполага“, завърши Ван Дайк.