Венци Стефанов отново подхвана министър Василев
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Кога стана министър, кога започна да урежда въпросите на ЦСКА," иронично заяви босът на Славия

Президентът на Славия Венци Стефанов атакува с унищожителна критика министъра на младежта и спорта Радостин Василев, който според него действа изключително пристрастно и непрофесионално.

Повод за поредния остър коментар на боса на Белите стана вчерашната среща в спортното министерство с участието на собствениците на ЦСКА София Гриша Ганчев и Юлиян Инджов.

“Пожелавам на Радостин Василев здраве!,” започна характерната си тирада колоритният бос на най-стария столичен клуб.

“И нека работи в услуга на целия български спорт – говоря за всички спортни федерации и всички клубове, без значение футболни или по петанка. Да не се окаже, че наистина е представител на някаква циркова трупа.

“Вчера седнал да прави четиристранна среща с ЦСКА, преди това тристранна, двустранна… Кога стана министър, кога започна да урежда въпросите на ЦСКА.

“Разберете ме, нямам против ЦСКА – нека имат модерен стадион, нека се направи. Гриша Ганчев е бизнесмен, нормално е да гони интересите на своя клуб. Но министърът да е министър на всички! Какъв управленски опит има Василев?

“От адвокатче на ЦСКА и футболно мениджърче, стана министър. Какво е ръководил досега той? Само се усмихва – толкова ли му е забавно на министъра?

“Като какъв Василев ще удовлетворява последното желание на Гриша Ганчев? И какво – Гришата ще се оттегля ли, та му е последно желанието?

“Сердика спортни имоти” ще има отношение по строежа на стадиона на ЦСКА, колкото аз имам отношение относно космодрума в Байконур!

“Отношение имат Общината и този, който ще дава парите и ще строи. Така че питам – как точно Радостин Василев ще удовлетвори последното желание на Гриша Ганчев?

“В България сме 500-600 футболни клуба. Ако всички излезем с последно желание, какво ще прави министър Радостин Василев? Може и ние да имаме последно желание. То няма да му стигне времето да изпълнява последни желания!

“С ЦСКА говори вече няколко пъти, с Левски седна да говори. Те пък за козирка мислят. Най-добре да опънат 2000 чадъра над сектора вместо козирка.

“На Ботев и Локомотив в Пловдив пък не им стигали парите. Е, още ли искат, бе? Още ли помощ? А нас, другите, кучета ни яли, така ли? Не става така! Бъди министър на всички!”