Ювентус се разделя с цял отбор – Сари посочва вратата на 8 футболисти
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Сериозна чистка се готви в отбора на Ювентус през лятото. Клубът от Торино може да се раздели с аржентинския нападател Гонсало Игуаин и няколко други играчи през летния трансферен прозорец, съобщава италианското издание “Tuttosport”.

Ръководството на Ювентус има намерение да обнови състава си, като продаде цели 8 играчи. Освен Игуаин, на трансферния пазар ще бъдат халфовете Блез Матюиди, Сами Кедира, Федерико Бернардески и Лука Пелегрини, който се подвизава под наем в Каляри, както и бранителите Матия Де Шилио, Даниеле Ругани и взетия под наем от Дженоа Кристиан Ромеро. Тимът ще се стреми да привлече нови играчи във всяка фаза на терена.

Гонсало Игуаин е сред любимците на Маурицио Сари, но не е в задоволителна форма и най-вероятно ще напусне “Алианц Стейдиъм”. Игуаин пристигна в Торино през лятото на 2016 година, но два пъти беше даде под наем – в Милан и Челси. През тази кампания бившият нападател на Наполи има 40 мача за “старата госпожа” във всички турнири, в които е реализирал 10 гола и се е отчел с 8 асистенции. Общо с екипа на Ювентус той има 65 гола в 145 мача. С тима на Ювентус Игуаин е спечелил по два пъти титлата и купата на Италия.

Припомняме, че Ювентус вече направи два трансфера това лято, след като взе Артур от Барселона, а в посока “Ноу Камп” ще замине Миралем Пянич.