google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Други отбори от Висшата лига също имат интерес към бранителя Майкъл Кайод

Младият бранител Майкъл Кайоде беше свързван с преминаване във Висшата лига през летния трансферен прозорец. Въпреки че тогава нещата не се случиха по план за него, той все още има вероятност да се премести в Англия, когато трансферният прозорец се отвори отново в началото на календара.

Според Corriere dello Sport, тимът на Ливърпул се очертава като потенциална дестинация за италианския краен защитник, който получава по-малко игрово време във Фиорентина през текущия сезон. Ако нещата не се подобрят, той може да реши да се раздели с клуба през зимата и да потърси ново предизвикателство.

Кайоде беше част от академията на Ювентус в ранна възрсат. Въпреки че нещата не се получиха за него в базирания в Торино клуб, той се справя много добре, откакто се присъедини към Фиорентина през 2021 г. Кайоде първо за игра в тима под 19 години, преди да бъде преместен в първия отбор през лятото на 2023 г.

В своя дебютен сезон 20-годишният десен бек натрупа близо 3000 минути в своите 37 изяви за Ла Виола. Той дори допринесе за пет гола, но нещата не бяха толкова добри за него през сезон 2024/25. Младежът е на терена само 18 минути в двете си срещи в Серия А този сезон.

Брентфорд беше близо до привличането на младия талант през лятото, но офертата им за него бе отхвърлена. Кайоде все още е желан от клубове от Висшата лига, тъй като има интерес към него от Астън Вила, Тотнъм и Ливърпул. “Червените” са сериозен кандидат за подписа му и предстои да видим дали тимът от “Анфийлд” ще направи оферта през януари.