Жезус: Бързо разбрах какво се иска от мен, сега съм по-свободен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"В Арсенал всичко е различно, вече играя с усмивка", сподели той.

Новата звезда в нападението на Арсенал – Габриел Жезус, се превърна в основен футболист за “артилеристите” за кратък период от време.

Бразилският стрелец разкри в специално интервю защо е избрал да напусне Манчестър Сити и посочи какви промени са настъпили в настроението и играта му след преминаването на “Емирейтс”.

„Гуардиола има свое виждане за футбола и за това какво иска на терена. Вече от теб зависи дали ще го приемеш, или не. Ако не си съгласен, казват ти “благодаря” и те изпращат да търсиш друго предизвикателство. Дълго време се примирявах и се опитвах да се нагодя, но в един момент си казах: “Наистина ли искам това за себе си?”.

“Благодарих му за всичко, той ме разбра и всеки продължи по пътя си. В Арсенал всичко е много по-различно. Футболът е различен, различни играчи, различни модели на игра“, коментира Жезус за „ESPN Бразилия“.

„Имах дълъг разговор с Артета за начина на игра на Арсенал. Той ме познава, аз също го познавам, бързо разбрах какво иска от мен. Сега съм по-свободен на терена, играя с усмивка и се опитвам винаги да давам най-доброто“, каза още нападателят.