google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Фабрицио Романо говори за "тайната" на ранния успех на Арне Слот като мениджър на Ливърпул

Арне Слот изглежда като много добро назначение на треньорския пост в Ливърпул. Италианският журналист Фабрицио Романо похвали работата, която е свършил във Фейенорд, както и добрия му старт на Анфийлд, докато говори ексклузивно за медията CaughtOffside.

Ливърпул очевидно вече беше силен отбор, дори ако миналият сезон завърши малко по-слабо, преди Клоп да напусне, но все пак не можеше да бъде лесно за Слот да се установи при първата си работа във Висшата лига и да направи незабавно въздействие. Романо очевидно е впечатлен от нидерландския тактик както заради неговите мениджърски умения, така и заради скромния му подход към работата.

„Някои фенове ме помолиха да разбера как Арне Слот направи толкова силен старт след голямото предизвикателство да замени Юрген Клоп. Определено беше много добро назначение – Слот има добра връзка с играчите , но също така той като цяло е много скромен човек и това беше оценено в съблекалнята, а също и сред новите директори,” каза Романо.

„Освен това, той, разбира се, е много добър тактически, това не е ново, тъй като вече във Фейенорд можехме да видим, че той беше отличен мениджър, но начинът, по който той влезе в света на Ливърпул, беше наистина оценен. Вероятно това беше тайната на този отличен старт.”

Ще бъде интересно да се види дали Арне Слот може да запази този силен старт или ще има по-големи предизвикателства като треньор на Ливърпул.