ТОКИО 2020

Медали, резултати и последни новини

Ние сме подготвили специална секция, в която да следите всичко най-интересно около най-големия спортен форум в света.

През юли ще започне едно от най-големите събития в спортния свят –летните олимпийски игри. Макар да бяха отменени заради пандемията от Covid-19, тази година игрите ще се завърнат в пълния си блясък.

Какво представлявам Олимпийските игри?

Олимпийските игри се зараждат преди над 2500 години в древна Гърция и в чест на Зевс. Още тогава атлети от Гърция са мерили сили в това съревнование, а то е заемало много важна част от историята. В днешно време игрите се провеждат през 4 години. На олимпийските игри днес вземат участие атлети от над 200 държави, като те се борят за златен, сребърен и бронзов медал.

Очаква се в Токио да пристигнат над 600 000 гости, дошли специално за Олимпиадата. Националния стадион на Токио ще бъде използван при откриването и закриването, както и при някои от дисциплините. Залата Токио Метрополитан пък ще е домакин на състезанията по тенис на маса. 11 нови локации са изградени специално за състезанията. Ариаке Арена, която ще помещава волейболните мачове, както и специална зала за хокейни мачове са само част от новите конструкции.

Какви дисциплини ще има в Токио 2020?

Стотиците атлети, които ще вземат участие в летните олимпийски игри в Токио ще се състезават в над 30 дисциплини. Сред тях са едни от най-разпространените спортове в света, като футбол, тенис, баскетол и различни бойни спортове, като борба, бокс, таекуондо и джудо. От 2021 година има и някои нови спортове, които намериха място на олимпийските игри. Тази година те ще са сърфинг, скейтбординг, спортно катерене, карате и бейзбол. Интересното е, че бейзболът бе премахнат след 2008 година, но в това издание на Олимпиадата бележи своето завръщане.

Кои са участници в групите?

Можем ли да правим залози на Олимпийски игри?

Олимпиадата е едно от най-важните събития в спорта, както за феновете, така и за всеки спортист. Затова е важно за всеки един букмейкър да даде възможност на стотиците залагащи да изпробват знанията и късмета си в любимите си спортове. Затова към който и от лицензираните букмейкъри да се обърнете, ще откриете богат избор от залози, свързани с олимпийските игри. Заради популярността на игрите ще можете да залагате на живо, както и да гледате състезанието в реално време.

Често задавани въпроси

Спортните дисциплини, които участват в Олимпиадата са над 30. Те включват най-популярните спортове като футбол, баскетбол и тенис, но има и много други, като бойни спортове, бадминтон, тенис на маса и др.
Във всеки един букмейкър можете да откриете информация относно залозите и пазарите, които се предлагат за Олимпиадата
Церемонията по откриването на Олимпиадата ще се състои на 23-ти юли.
Да, букмейкърите дават възможност да залагате на олимпиадата в реално време, както и да гледате двубоите на живо.
Да, няколко нови спорта ще бъдат включени в програмата на олимпийските игри. Сред тях са карате, спортно катерене, сърфинг и бейзбол.
P