google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Милан и Фиорентина не се победиха в дербито от 25-тия кръг на „Серия А“ на стадион „Артемио Франки“ във Флоренция.

 

„Виолетовите“ започнаха с вратар Бартоломей Драговски и пред него тройка централни бранители (Мартин Касерес, Никола Миленкович и Херман Песея). По двете крила оперираха Далберт и Пол Лироа, а между тях триото Гаетано Кастровили, Алфред Дънкан и Ерик Пулгар. За отбелязване на попадения трябваше да се погрижат Федерико Киеза и Душан Влахович.

Стартовата единайсеторка на Милан започва с Джанлуйджи Донарума и пред него Андрея Конти, Матео Габия, Алесио Романьоли и Тео Ернандес. В халфовата линия Франк Кесие и Исамел Бенасер, по двете крила Анте Ребич и Саму Кастийехо. Вездесъщия Златан Ибрахимович води атаката, подпомаган от Хакан Чалханоглу.

„Червено-черните“ първи създадоха опасно положение. То дойте в 6-тата минута, когато Кастийехо получи дълга топка зад защитата на домакините, но точно преди да остане очи в очи с вратаря, топката му бе избита.

Фиорентина отговори с изненадващ пробив на защитника Максимович, който нахлу на скорост в наказателното поле и отправи удар, спасен от Донарума. Само 60 секунди по-късно стражът на „росонерите“ не разчете една топка и я загуби, но ударът на Кастровили премина над напречната греда.

В 17-тата минута Ребич направи фрапантен пропуск. Хърватина получи страхотно подаване и от няколко метра стреля във вратаря.

Лирола отправи опасен удар в 21-вата минута, но Донарума отрази.

Не закъсня и супер изпълнение от „Ибра-кадабра“ Шведът се разходи през отбраната на Фиорентина и отбеляза уникален гол, който обаче бе отменен. Таранът получи на границата на наказателното поле, пребори се с двама защитници, финтира Касерас и прати топката в мрежата. Намеса са Видео Асистент Реферът показа, че Ибрахимович си е помогнал с ръка при овладяването и попадението не бе зачетеното.

Втората част започна с леко предимство за „червено-черните“ и опасен удар на Бенасер.

В 52-рата минута Донарума получи травма и се наложи да бъде принудително заменен от Асмир Бегович. Резервния страж бе моментално тестван от Федерико Киеза и се справи добре.

Гостите стигнаха първи до гол в 57-мата минута. Мартин Касерес не успя да се намеси добре и с гърди отклони топката към Анте Ребич. Хърватинът моментално стреля, топката мина през краката на един от бранителите на Фиорентина и се оплете в мрежата на „виолетовите“.

 

Две минути по-късно Златан се откъсна от защитата и бе повален в гръб от Далберт. Арбитърът отсъди само жълт картон, но с помощта на ВАР го промени на червен.

Ибрахимович стреля директно от последвалия пряк свободен удар, топката рикошира на няколко пъти и се озова в Ребич, който не се ориентира достатъчно бързо и не съумя да отправи голов удар.

В 71-вата минута Милан отбеляза гол, който правилно бе отменен заради засада. Кастийехо се промъкна зад отбраната на Фиорентина, но повторенията показаха безапелационна засада.

С човек по-малко Фиорентина продължи да търси изравнителното попадение. Домакините имаха отлична възможност в 73-тата минута, когато, след отлична контраатака, Киеза отправи диагонален изстрел от границата на наказателното поле, но топката рикошира в страничния стълб на вратата, пазена от Бегович.

„Виолетовите“ успяха да стигнат до гол в 84-тата минута, след леко отсъдена дузпа. Юношата на Милан Патрик Кутроне бе изведен в наказателното поле и фаулиран от Романьоли. Ерик Пулгар реализира единадесет метровия удар и въпреки, че Бегович успя да докосне топката.