Удинезе засили кризата в Милан след победа с 3:1
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Златан Ибрахимович записа невероятен рекорд, но не бе достатъчен за нещо различно от загуба

Шампионът на Италия – Милан записа трети пореден мач в Калчото без успех и тотално се сгромоляса при визитата си на “Дачия Арена” срещу Удинезе с 1:3 в късния съботен мач от 27-ия кръг на Серия А. За домакините точни бяха Роберто Перейра (9’), Бето (45 6’) и Кингсли Ехизибуе (70’).

Златан Ибрахимович (45 4’) реализира единственото попадение за „росонерите“ от пребита дузпа, с което вече е най-възрастният голмайстор в историята на италианското първенство. Това обаче бе единственото положително нещо за „Дявола“, който вече няма успех в четири поредни мача във всички турнири.

Голямата новина в състава на гостите бе появата на Ибрахимович като титуляр за първи път от почти 14 месеца насам. Той замени наказания Оливие Жиру на върха на атаката. Нещо повече, поради отсъствието на Давиде Калабрия и Тео Ернандес сред стартовата единайсеторка 41-годишният ветеран бе и с капитанската лента на „росонерите“ за първи път, с което се превърна и в най-възрастния капитан в клубната история.

След поражението “росонерите” остават на 4 място с 48 точки, а “фриуланите” са на 8 позиция с десет пункта по-малко от днешните си противници.