18 от 18 за Джокович през новия сезон и нова титла за сърбина
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Новак Джокович не познава вкуса на поражението през 2020 година, а днес спечели нова титла в кариерата си, след като победи Стефанос Циципас с 6-3, 6-4 на финала на турнира в Дубай.

Световният номер 1 вече има 18 победи от началото на сезона. Това бе титла номер 79 за него в кариерата. Ноле е в серия от 21 поредни победи на корта, ако добавим и трите му успеха от края на 2019 г.

Джокович е шампион за пети път в Дубай, като само швейцарецът Роджър Федерер е успял да го победи в спора за трофея – през 2015 година.

Ноле започна силно срещата и контролираше развоя на корта. Сърбинът проби в осмия гейм, за да поведе с 5-3. След това той не остави шансове на Стефанос Циципас като му даде само една точка на собствен сервис и затвори сет номер 1 с 6-3.

Вторият сет бе оспорван, но отново Джокович намери начин да пробие първи. Това се случи в петия гейм и Ноле поведе с 3-2. Световният номер 1 обаче допусна пробив на 15 точки и резултатът бе изравнен. Новак Джокович показа по-добра игра в края на сета и направи втори пробив – в деветия гейм и сърбинът сервираше за мача. Той не даде точка на съперника си при своето подаване и спечели сета с 6-4, с което грабна и титлата.