Ювентус се върна на върха в Серия “А” след успех над Бреша
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Ювентус се върна на първото място в Серия “А” поне за няколко часа след успех над Бреша с 2:0 у дома в мач от 24-ия кръг на Серия “А”. Головете за “старата госпожа” реализираха Паоло Дибала и Хуан Куадрадо. 

Звездата на домакините Кристиано Роналдо остана извън групата на тима, а мястото му в нападение бе заето от Гонсало Игуаин. Аржентинският нападател имаше подкрепата на Паоло Дибала и Хуан Куадрадо. В халфовата линия Маурицио Сари заложи на Рамзи, Бентакур и Рабио, а в отбрана пред вратаря Шчесни действаха Данило, Бонучи, Ругани и Алекс Сандро.

Гостите от Бреша разчитаха на Балотели в офанзивен план, но италианският нападател с нищо не застраши вратата на съперника в днешния мач.

Бреша стигна първи до по-добър шанс за гол в срещата като в 20-ата минута Марио Балотели стреля от фаул, но Шчесни не трябваше да се намесва, тъй като ударът на нападателя бе неточен. След това Ювентус организира добра атака и Куадрадо бе близо до попадение, ала не успя да засече подаването на Дибала.

В 38-ата минута гостите останаха с човек по-малко, след като Флориан Айе бе изгонен с втори жълт картон. Последва фаул за Ювентус на добра позиция, а Паоло Дибала прати топката в мрежата за 1:0 с техничен удар. Юве можеше да вкара и втори гол преди почивката, но удар с глава на Ругани бе спасен от вратаря на гостите.

През второто полувреме Ювентус се възползва от численото си предимство и вкара втори гол. В 75-ата минута Хуан Куадрадо удвои аванса на “бианконерите” след асистенция на резервата Матюиди.

Със спечелените три точки в днешния мач, Ювентус дръпна с 3 пункта пред Интер на върха в класирането, като “нерадзурите” гостуват на Лацио тази вечер. Бреша пък остана на 19-ото място в таблицата с актив от 16 точки и ще им бъде доста трудно да запазят мястото си в италианския елит.