Саутгейт: “Тази среща е най-добрият начин да започнем на чисто!”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Англия няма победа на италианска земя от 1961-ва година, а това е шанс за ново начало според Саутгейт

Първият двубой на “трите лъва” след световните финали е в Италия, а това е добра възможност за европейските вицешампиони да се отърсят от своите разочарования покрай последните два големи турнира, убеден е селекционерът Гарет Саутгейт. Те нямат победа на италианска земя от 1961 насам, а и към момента нямат изобщо успех над “скуадрата” от 11 години.

“С подобни мачове могат да започват нови победни серии. Нашият отбор е успешен от доста време, така че сега е моментът да постигнем и нужното постоянство. Тук специално не сме печелили от 1961 и това е още едно историческо постижение, което искаме да запишем”, сподели Саутгейт преди мача в Неапол.

Селекционерът обмисляше да се оттегли след загубата срещу Франция на световните финали в Катар, но от местната федерация успяха да го убедят да остане за още един опит да стигне до трофей. За него квалификациите за Евро 2024 са възможност за стартиране на чисто.

“Резултатите в миналото не са важни. Важно е да ги приемем и да започнем всичко отначало. Мисля си, че среща с Италия е възможно най-добрият начин да започнем новия цикъл”, каза още Саутгейт, чийто отбор загуби от Италия на финала на Евро 2020.

Вечерта в Неапол може да е паметна за капитана на отбора Хари Кейн, който е с равни показатели с Уейн Рууни в голмайсторската вечна класация на “трите лъва” и двамата имат по 53 гола на върха. Той имаше възможност да подобри рекорда още в Катар, но пропусна дузпа срещу “петлите” на Мондиала.

“Сигурен съм, че Хари е безкрайно мотивиран да играе с фланелката на националния отбор”, добави Саутгейт.