google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Легендарният вратар на Украйна – Александър Шовковски, изненадващо може да се появи на терена в деншната контрола на своята страна срещу световния шампион Франция в Париж. В момента 45-годишният Шовковски е треньор на вратарите в националния отбор, но може и да се появи на вратата, съобщи продуцентът на телевизия “Футбол 1/2/3” Иван Греско.

Греско е много близо до отбора на Украйна, след като е с тима в Париж. Той добавя, че Шовковски на снощната тренировка се е включил в играта като състезател, а не като треньор. За нещастие на селекционера на Украйна Андрий Шевченко, трима от четиримата повикани за предстоящите двубои вратари са с коронавирус. Заразата повали опитния Андрей Пятов, Юрий Панкив и Андрей Лунин, така че на разположение е единствено 26-годишният Георгий Бушчан и очаква дебюта си за националния отбор.

Предвид ситуацията, Шевченко реши да се обърне към своя добър приятел и настоящ колега в националния отбор, който отново сложи ръкавиците. Шовковски е изиграл 92 мача за Украйна, като последната му поява на вратата е през 2012-а година срещу Израел (3:2). След това той игра още 4 години на клубно ниво, като през 2016-а година сложи край на кариерата си.

Украйна се изправя срещу Франция на “Стад дьо Франс” тази вечер от 22:10 часа българско време.