google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Брентфорд победи Суонзи във финалния плейоф за влизане в английския елит

Отборът на Брентфорд сложи край на дългото чакане и отново е част от английския елит 74 години по-късно. “Пчеличките” най-после спечелиха финалния бараж за влизане във Висшата лига, след като надиграха Суонзи Сити с 2:0 пред 12 хиляди зрители на „Уембли“. По този начин лондонският отбор е последният участник в Премиър Лийг за сезон 2021/22 и спечели 180 милиона паунда.

В 9-ата минута Брентфорд откри резултата от дузпа, която получи за нарушение на вратаря на съперника Фредерик Уудмън срещу Брайъм Мбеумо. Звездата на Чемпиъншип Айвън Тони вкара от бялата точка и с гол номер 33 за сезона даде аванс на своя тим.

“Пчеличките” нанесоха своя втори удар в 20-ата минута, когато Мадс Расмусен комбинира с Емилиано Маркондес, който с чудесен удар прати топката във вратата на Уудмън 2:0.

Секунди по-късно мощен удар от воле на Айвън Тони срещна напречната греда и така Суонзи остана в играта. В края на първата част “лебедите” най-после застрашиха вратата на противника, като шут на Андре Аю мина над напречната греда.

В началото на втората част Аю имаше чудесен шанс да вкара, но не се възползва от перфектно подаване на Конър Робъртс. “Лебедите” останаха с човек по-малко в 65-ата минута, след като Джей Фултън бе изгонен с директен червен картон и по този начин шансовете им за класиране в елита се изпариха окончателно.

В 81-ата минута Айвън Тони пропусна добра възможност за втори гол в мача, а в заключителните минути “пчеличките” запазиха аванса си и ликуваха заслужено след последния съдийски сигнал.