8888 е новият генерален спонсор на “Арена София”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Залата вече носи името на букмейкъра - "Арена 8888 София"

Най-голямата многофункционална спортна зала в България, “Арена София”, ще бъде преименувана на “Арена 8888 София” поради новия генерален спонсор – игралната хазартна платформа 8888.bg. Това става ясно от информация на Национална спортна база (НСБ) ЕАД.

“Ръководството на Национална спортна база ЕАД проведе успешни преговори и подписа нов договор за генералното спонсорство на многофункционалната спортна зала “Арена София” с игралната платформа 8888.bg. Съгласно условията на договора, от 1 септември 2024 г. официалното име на залата ще бъде “Арена 8888 София”, гласи официалното съобщение на дружеството.

С новия спонсорски договор се очаква значително увеличаване на годишните постъпления в бюджета на държавното дружество, като финансовите параметри на спонсорството следват условията на предишния договор, валиден до 2022 година.

Новото име на залата отразява ангажимента на 8888.bg като генерален спонсор и цели да популяризира платформата в рамките на партньорството. Очаква се тази промяна да подкрепи финансовата устойчивост на залата, която продължава да бъде домакин на множество национални и международни спортни и културни събития.

Новото име е в сила от 1 септември, а първото голямо събитие ще бъде демонстративния мач между Григор Димитров и Новак Джокович на 17 септември.