Абдулахи Шеху е най-скъпоплатеният футболист на Левски
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Халфът ще взима по 9000 евро на месец

Левски направи изненадващ трансфер през миналата седмица, след като привлече Абдулахи Шеху. Нигерийският национал се превърна в най-скъпоплатения футболист на “сините”. Халфът ще взима по 9000 евро на месец, като нито един друг футболист в състава на Станимир Стоилов не взима подобна сума.

Шеху подписа с 26-кратните шампиони на България до края на сезона. Ако футболистът остави добри впечатления за Левски, договорът му автоматично може да бъде продължен. Шеху е привлечен от Мъри най-вече защото е доста поливалентен футболист. Основната му позиция е дефанзивен халф, но може да играе и като централен защитник, както и по десния фланг на отбраната.

Халфът вече направи неофициалия си дебют за “сините”. Той участва в контролата на дублиращия тим срещу Сливнишки герой (4:0) през изминалия уикенд, когато играеше като централен защитник и записа 45 минути. Шеху ще играе и в контролата на водения от Елин Топузаков тим срещу втория отбор на Славия в събота.

Очаква се след международната пауза, Мъри да включи Шеху в състава на първия тим. Халфът има богата визитка, като е с 42 мача за националния тим на Нигерия.