Абидал до феновете: Споделих с вас два важни етапа от живота ми
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Преди няколко дни Ерик Абидал се раздели с Барселона, като бившият играч на “каталунците” излезе с прочувствено обръщение към феновете на “блаугранас” в социалните мрежи. В съобщението си до феновете той уточни, че е решил сам да подаде оставка, въпреки гласуваното доверие от Съвета на директорите в клуба.

Французинът заемаше поста на спортен директор, както и на технически секретар, а през тази година имаше открит конфликт с Лиоенл Меси. Ето как той се сбогува с привържениците на  „каталунците” в Инстаграм:

Скъпи фенове на Барса,

бих искал да напиша тези редове, за да се сбогувам с вас. Правя това с огромна благодарност заради факта, че успях да споделя с вас два важни етапа от моя живот. Единият като играч, другият като ръководител. Вторият период включва две години, през които се опитах да направя Барса по-добра.

Два интензивни сезона, след които напуснах по собствено желание. Съветът на директорите ми изказа подкрепа, но аз подадох оставка. През последните 2 години се стремях да направя промени, които според мен бяха много важни за бъдещето на клуба. Въпреки моите усилия, не се получи – не успях. Заради това мисля, че е дошъл моментът да прекратя отношенията си с клуба. Искам да отбележа, че се отказах от още една година по силата на договора ми с Барселона. Днес ситуацията в клуба е трудна, но не се съмнявам – и желая от все сърце – тя да бъде преодоляна, за да се върнат заслужените успехи на този невероятен клуб.

Благодаря ви много.

Да живее Барса, да живее Каталуния.