Адвокатът на Левски потвърди, че влиза в битката за шеф на БФС
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Иво Ивков ще спори за президентския пост с Христо Порточанов и Христо Христов

Адвокатът на Левски Иво Ивков потвърди, че влиза в надпреварата за президентския пост на Българския футболен съюз (БФС), допълвайки че кандидатурата му ще бъде издигната от няколко клуба

Името на сина на синята легенда Кирил Ивков се завъртя в медийното пространство, но тогава той отказа да коментира.

Ивков-младши отказа да разкрие кои са клубовете, които ще застанат зад неговата кандидатура, като се задоволи само с пояснението, че това ще се случи около конгреса. Разбира се, очаква се един от клубовете да е Левски.

След оставката на Борислав Михайлов БФС се управлява от временно ръководство. Когресът за избор на нов президент трябваше да се състои проведе на 11 декември, но беше отложен с аргумент кризата с коронавируса и извънредната епидемична обстановка.

“Съгласен съм, че отлагане трябваше да има, но беше редно да се каже някаква дата. Сега не знам дали такъв избор ще има през 2021 г”, коментира Ивков в “Арена спорт” по БНТ1.

“Трябва промяна, БФС да се фокусира върху националния отбор, юношите и аматьорския спорт, а професионалната лига с първенството. Мисля, че съм най-правилният за президентския пост, въпреки че първоначално имах някои съмнения”.

Юристът обеща, че ако оглави БФС ще има пълна прозрачност с обявяване на всички спонсори, подписани договори и обявени поръчки. Според него няма проблеми конгрес да се проведе, а обвиненията на Йордан Лечков, че всички решения са нелигитимни, са неоснователни.

До този момент потвърждение за участие в изборите има от бившия член на изпълнителния комитет Христо Порточанов и бизнесмена Христо Христов.