Ахмед Ахмедов върна Спартак Варна към победите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Соколите" записаха ценен успех срещу столичния Септември

Спартак Варна постигна пета победа от началото на сезона в Първа лига, след като надви Септември София с 1:0 като гост в среща от 10-ия кръг на първенството. Единственият гол в мача вкара нападателят Ахмед Ахмедов през второто полувреме от дузпа. За национала на България това бе седмо попадение от началото на сезона.

“Соколите” бяха водени от Иван Цветанов в срещата след бурните събития в техния лагер в последните дни. С този успех тимът на Спартак Варна се затвърди на петото място в класирането на efbet Лига. “Соколите” събраха 18 точки и имат четири аванс пред шестия Арда Кърджали. Отборът на Септември София остана със 7 пункта на 14-ата позиция в класирането.

Двубоят беше равностоен и равенството нямаше да бъде нелогично, но ситуация в 65-ата минута реши крайния изход. Георги Върбанов от домакините игра с ръка в наказателното поле и Спартак Варна получи дузпа. Голмайсторът на тима Ахмед Ахмедов не сбърка от бялата точка и вкара за 0:1.

В 74-ата минута Спартак Варна можеше да реши мача, но Виктор Митев стреля покрай вратата на съперника. Домакините от Септември пък организираха няколко интересни атаки до края на срещата, но така и не успяха да застрашат сериозно вратата на противника.

Успехът в столицата бе първи за Спартак Варна от 24-ти август насам. Тимът сложи край на серия от три мача без успех. Септември София пък допусна първо поражение от 31-ви август насам.