Айнтрахт грабна Лига Европа след драма с дузпи срещу Рейнджърс
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Сантос Боре е големият герой за немския тим след гол и победната дузпа

Айнтрахт Франкфурт е новият носител на трофея в Лига Европа! След изключително драматичен финал срещу Глазгоу Рейнджърс на “Рамон Санчес Писхуан” в Севиля и 1:1 след продължения дузпите решиха всичко, а при тях немците бяха по-акуратни.

Първото полувреме на срещата беше избистрено от опасни ситуации и пред двете врати. Първата такава дойде още в 11-та минута, когато Дайчи Камада премина покрай няколко защитника в синьо и излезе очи в очи с Макгрегър, но не успя да го преодолее, след като стреля в обсега му.

В 20-та минута Ансгар Кнауф отправи мощен изстрел от границата на наказателното поле, но отново стражът на Рейнджърс спаси.

Шест минути по-късно шотландците стигнаха до първия си опасен момент. Джо Арибо беше намерен на отлична позиция на около 15 метра от вратата и стреля, но на сантиметри от лявата греда.

След половин час игра Филип Костич имаше две възможности да отбележи, но първо негов удар профуча над напречната греда, а след това отново пробва късмета си, но този път кълбото мина вдясно от целта.

След почивката мачът се отвори още повече и в 58-та минута Арибо откри резултата. След като Тута се подхлъзна при висока топка пред наказателното поле, нападателят на Рейнджърс пое и очи в очи срещу Трап реализира за 1:0.


В ответната атака Айнтрахт имаха претенции за дузпа, заради игра с ръка на Баси, но Славко Винчич не ги уважи. В 67-та минута Камада се озова сам срещу Трап и се опита да го прехвърли, но топката кацна върху мрежата в аут.

Две минути по-късно обаче германският тим изравни. Рафаел Боре успя да стигне пръв до остро центриране отляво и с шпагат преодоля Макгрегър за 1:1.


До края на редовното време Айнтрахт беше по-настоятелен да направи пълен обрат, но до такъв не успя да стигне в 90-те минути и срещата влезе в допълнителни 30 минути за четвърти път в историята на турнира.

В тях Скот Арфилд стреля опасно от над 20 метра, а след това Боре също имаше шанс да вкара втория си гол в срещата, но без успех. До края на продълженията и силите на двата отбора бяха на привършване и опасностите липсваха. В 118-та минута Рейнджър пропиля златен шанс да грабне трофея, след като Кемар Рууф върна топката почи от аут линията, а Райън Кент засече, но Трап с невероятно хвърляне блокира удара му.

Така се стигна до изпълнения на дузпи, при които Тавърниър реализира първия удар, а Ленц направи същото след него. Стивън Дейвис и Хрустич също бяха безпогрешни. Скот Арфилд също беше точен, а Камада реализира по страхотен начин чрез греда. Арън Рамзи се зае с четвъртата дузпа за Рейнджърс и направи пълния пропуск за вечерта от 11-те метра след отлично спасяване на Трап. Филип Костич изведе Айнтрахт напред за 4:3, а Кемар Рууф беше петият изпълнител за шотландците. С мощен изстрел той изравни и прати напрежението върху Сантос Боре, а колумбиецът беше безпогрешен, донасяйки трофея от Лига Европа във Франкфурт!