Айнтрахт и Барса с реми, ще решават всичко в мача на “Камп Ноу”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двубоят в Германия завърши при 1:1, домакините играха последните минути с човек по-малко

Айнтрахт и Барселона направиха 1:1 в първия си мач от четвъртфиналите на Лига Европа. Първото попадение на „Дойче Банк Парк“ отбелязаха „орлите“ в началото на втората част чрез Кнауф, а в 66-ата Феран Торес върна паритета. Домакините пък завършиха срещата в намален състав след червен картон на Тута в 78-ата. Реваншът на „Камп Ноу“ е на 14 април.

Първата опасност създадоха гостите още в 3-ата минута, когато Феран Торес отправи много добър изстрел към вратата на Айнтрахт, но вратарят Трап успя да извади с една ръка точно под гредата.

Отговорът на германския тим не закъсня и в 6-ата Линдстрьом комбинира с Джибрил Соу, който от около 11 метра стреля встрани от вратата.

Обамеянг опита удар от малък ъгъл в 17-ата, но вратарят реагира навреме.

В средата на първата част Жерар Пике се подхлъзна, при което се контузи и се наложи да бъде заменен принудително, като на негово място Шави вкара Лангле.

В 38-ата минута Тер Стеген изби топката при опасно центриране от фланга, след което Боре падна след съприкосновение с Бускетс, за което бе отсъдена дузпа. Реферът обаче провери ситуацията на видеоповторение и промени решението си, тъй като футболистът на Барса играеше първо с топката.

Второто полувреме започна вихрено, а в 48-ата „орлите“ поведоха. Ансгар Кнауф засече избита топката и с плътен изстрел порази вратата на каталунците.

Гостите още не се бяха съвзели от попадението, а само минута по-късно можеха да инкасират нов гол, но Линдстрьом нанесе неточен удар.

В 62-ата Шави направи двойна смяна, като извади Гави и Траоре, а на тяхно място в игра се появиха Френки де Йонг и Дембеле. Именно двамата имаха важна роля при изравнителното попадение на Барселона в 66-ата. След поредица бързи пасове между Де Йонг, Дембеле и Торес, испанецът прати в долния десен ъгъл за 1:1.

В 78-ата минута Тута получи втори жълт картон (бразилецът получи първия в 61-ата) и Айнтрахт трябваше да доиграе двубоя с човек по-малко.

В 84-ата каталунците направиха отлична многоходова атака, която обаче завърши с неточно подаване на Жорди Алба.

Барселона диктуваше темпото до края на двубоя, но въпреки числения си превес, не успя да стигне до пълен обрат и двубоят завърши при резултат 1:1.

Снимка: Twitter