google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двата отбора ще премерят сили в Севиля в битка за трофея и място в Шампионската лига

Айнтрахт (Франкфурт) – Глазгоу Рейнджърс е финалът в тазгодишното издание на Лига Европа. И двата отбора постигнаха победи в мачовете си реванши от 1/2-финалите на турнира и ще премерят сили в Севиля на “Рамон Санчес Писхуан”.

След 2:1 в първия мач, във Франкфурт се стигна до първата ключова ситуация в 17-та минута, когато Аарън Кресуел получи жълт картон за доста груб фаул. ВАР обаче се намеси и накара Хесус Гил Манцано да преразгледа ситуацията и това доведе до директно изгонване на футболиста на англичаните.
Айнтрахт - Рейнджърс е финалът на Лига Европа! 1
Численият превесе помогна на домакините и в 26-та минута Рафаел Боре получи отлично подаване от Ансгар Кнауф и нямаше проблем да преодолее вратаря с прецизен изстрел с десния крак.

След почивката Филип Костич можеше да реши всичко с втори гол, но пропиля отличен шанс за попадение. Десет минути преди края пък Дейвид Мойс беше изгонен от пейката на лондончани заради бурни реплики към съдията.

По същото време в Шотландия Рейнджърс надви с 3:1 РБ Лайпциг и преодоля пасива си от един гол след мача в Германия.

В Глазгоу домакините изравниха общия резултат още в 19-та минута, когато Райън Кент пусна отлично подаване към Джеймс Таварниер, а той от близко разстояние нямаше как да сбърка за 1:0.
Айнтрахт - Рейнджърс е финалът на Лига Европа! 2
Само пет по-късно Рейнджърс вече водеше в сблъсъка. Скот Райт намери Глен Камара на границата на наказателното поле, а той изпрати отличен изстрел в долния ляв ъгъл без да остави шансове на Гулаши.

След старта на второто полувреме гостите се активизираха и логично в 71-та минута изравниха общия резултат. Отново звездата на “биковете” Кристофър Нкунку показа страхотна класа и с отличен изстрел в долния десен ъгъл отбеляза.

Точно десет минути по-късно обаче Рейнджърс си върнаха аванса след като Лундстрам стигна пръв до топката след разбъркване и прониза Гулаши за 3:1. Така с общ резултат 3:2 шотландците се класираха за финалния мач на 18-ти май.