google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Айнтрахт Франкфурт победи лидера в Бундеслигата РБ Лайпциг с 2:0 в мач от 19-ия кръг на първенството. Тимът от “Ред Бул Арена” отправи над 20 удара към вратата на съперника, но не успя да вкара дори един гол и допусна една от малкото си загуби през този сезон.

И двете попадения за Айнтрахт бяха отбелязани през второто полувреме. В 48-ата минута Алмани Туре откри резултата, с което нанесе първия удар по съперника. РБ Лайпциг хвърли всички сили в атака, но не намери начин да прати топката в мрежата на Кевин Трап. В продължението на двубоя, домакините вкараха второ попадение. Филип Костич бе точен в 94-ата минута след асистенция на Пасиенсия, за да фиксира крайния резултат – 2:0.

Със спечелените три точки, отборът на Айнтрахт Франкфурт събра 29 пункта в своя актив и зае 9-ото място. РБ Лайпциг остана на върха в класирането с 40 пункта, като има две повече от втория Борусия Мьонхенгладбах, който победи Майнц 05 с 3:1 у дома.

В друг мач от 19-ия кръг на шампионата, Херта Берлин надви Волфсбург с 2:1 на “Фолксваген Арена”. Гостите изоставаха в резултата, след като Мехмеди бе дал аванс на “вълците”. Херта обаче направи пълен обрат в срещата с попадения на Джордан Торунарига и Доди Лукебакио, като победният гол за берлинчани падна в 90-ата минута. Това бе важен успех за Херта, които събраха 22 пункта и са 13-ти, докато Волфсбург се смъкна до 10-ото място с актив от 24 точки.