Аксел Дисаси се приближава до Манчестър Юнайтед
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
25-годишният защитник може да замени Магуайър на "Олд Трафорд"

Според френското издание L’Equipe, защитникът Аксел Дисаси може да се присъедини към Манчестър Юнайтед и да замени Хари Магуайър, който се очаква да напусне “Олд Трафорд”. Френският национал ще напусне Монако за правилната цена, която се смята за 40-50 милиона евро, след като направи впечатляващ сезон във френската Лига 1.

Формата на Дисаси привлече вниманието на някои от топ клубовете в Европа. Манчестър Юнайтед беше проявявал интерес и преди и е подновил преследването на футболиста. Според информацията на L’Equipe, Дисаси има желание да се присъедини към “червените дяволи”.

Дисази участва в 37 мача в Лига 1 този сезон и беше ключова фигура за Монако. Той също се отчете с три гола и също толкова асистенции за монегаските. Стабилен в центъра на защитата, играчът впечатли и като десен бек в някои мачове, които е играл на тази позиция, особено за Франция на Световното първенство.

Монако е готов да продаде френския национал за 40-50 милиона евро. На 25 години, Дисаси може да се превърне в дългосрочен вариант за защитата на Ман Юнайтед, като в началото надали ще измести Лисандро Мартинес и Рафаел Варан за титуляр в центъра на отбраната.