Алба определи трансфера на Суарес в Атлетико като пълен абсурд
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
„Изобщо не ми хареса, когато това се случи. Къде ще намерите друг нападател като него?", заяви Алба

Защитникът на Барселона Жорди Алба все още не може да възприеме трансфера на Луис Суарес от Барселона в Атлетико Мадрид като свободен агент преди старта на сезон 2020/21. Алба въобще не е доволен от трансфера и заяви, че трудно може да се намери друг нападател като него. В момента бранителят на Барса се готви за участието си на Евро 2020 с отбора на Испания.

„За мен това е някакъв абсурд, в крайна сметка той е играч, който даде много на Барселона. На практика клубът го подари на свой пряк конкурент за титлата в Испания, какъвто е Атлетико Мадрид. И вижте какво се случи – те триумфираха Ла Лига“, разочарован е Жорди Алба.

Той допълни: „Изобщо не ми хареса, когато това се случи. Къде ще намерите друг нападател като него? Суарес даде много на Барселона. Но, хей, просто решиха и го махнаха. С него сме приятели и от време на време се чуваме. Той е щастлив в Атлетико, още повече, че спечели Ла Лига и затвори устите на много хора. Миналата година му беше много трудно в Барселона, но сега показа на какво е способен”, добави още той.

Испанският национал бе категоричен и по отношение на слуховете, че приятелството между Суарес и Меси се е отразило лошо на тима: „Говорят се много небивалици, които нямат нищо общо с истината. Казвам ви, атмосферата в съблекалнята, когато Суарес още беше в тима, бе страхотна. Бяхме добър колектив. Луис е много трудолюбив и това се вижда – той стана третият най-резултатен футболист в историята на Барса”, каза още Жорди Алба.