Добави коментар
Селекционерът на младежкия ни национален отбор коментира темите около тима и родната Първа лига

Селекционерът на младежкия национален отбор – Александър Димитров, коментира в „Домът на футбола“  мачовете на младежите срещу Молдова и Нидерландия, като обърна внимание и на рекордния брой чужденци у нас, като заяви, че статистиката е „ужасяваща“.

„Доволен съм от двата мача с Нидерландия и Уелс. Особено тимът на Нидерландия е много скъп. Струва над 100 милиона. Средната цена на играч им е 15-20 милиона евро. Националите до 17 години обаче постигнаха нещо изключително, на което искам да обърна внимание. Чисти голове на Мартин Минчев и Филип Кръстев отмениха в два мача. Аз ще предоставя кадрите на Изпълкома, за да няма съмнения в думите ми“, започна селекционерът.

„Статистиката за чужденци в efbet Лига е ужасяваща. 164 човека, ужасяващо е. Не знам кой казва, че нямаме качество. Без да искам да се бъркам, ще дам следния пример: централният защитник на Ботев Пловдив – Атанас Чернев, мина през Зиркзее. Изглеждаше, че той е футболистът за 20 милиона евро. Нима не може да играе в efbet Лига? Моето мнение е, че собствениците не трябва да получават пари от данъкоплатците. Разбира се, не трябва да им казваме и как да си харчат парите.“, заяви той.

Добави коментар
Гласувай:
5/5 - 10 гласували