Алисон на линия за Фулъм, Клоп все още без половин дузина
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Жота, Келъхър, Джоунс, Цимикас, Конате и Окслейд-Чембърлейн пропускат мача, Кейта - под въпрос

Бразилският вратар Алисон ще се завърне на вратата на Ливърпул за срещата от първия кръг на английското футболно първенство срещу Фулъм, обяви мениджърът на Червените Юрген Клоп.

Германският специалист допълни, че участието на халфа Наби Кейта остава под въпрос. Както вече стана ясно африканецът беше поразен от вирусно заболяване.

Мачът с лондонския Фулъм със сигурност пропускат Диого Жота, Куйвин Келъхър, Къртис Джоунс, Костас Цимикас, Ибрахима Конате и Алекс Окслейд-Чембърлейн.

“Али е добре,” коментира Клоп. “Надяваме се да сме хванали контузията на Къртис в правилния момент, но при младите футболисти нещата не винаги са сигурни.

“Понякога те имат стресови реакции и могат да преодоляват болки, които не са твърде силни, но тези неща водят до сериозни проблеми. Той няма да играе утре.

“Наби беше болен и се надявам да се завърне днес. Малко подцених състоянието му като казах, че той със сигурност ще бъде готов. Той се появи на базата вчера и все още имаше симптоми. Не са свързани с КОВИД, но не беше добре. Предполагам, че ще го видя отново днес.

“Костас пък се контузи по време на тренировка. Той предполага, че ще може да тренира отново следващата седмица, което е добре. Ибу пък пострада в мача срещу Страсбург и все още не знаем колко време ще отсъства. И Окслейд е аут, разбира се.

Клоп бе попитан дали солидният брой отсъстващи ще накара клубът да се върне на трансферния пазар.

“Факт е, че имаме много контузии, но те не променят нищо. Просто нямахме късмет в няколко ситуации, а всичко започна с Диого и Куйвин”, отговори той.

“Случиха се неприятни неща, но какъв е смисълът да решаваме един 4-седмичен проблем с трансфер за цяла година? Не звучи логично. Трансферният пазар все още е отворен, така че опциите са пред нас. За момента обаче не планираме подобно нещо”.