Алтах уволни Мирослав Клозе
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Той остана на позицията само девет месеца и въпреки равенството срещу РБ Залцбург, то Клозе бе освободен

Мирослав Клозе беше освободен от треньорския пост на австрийския елитен клуб Алтах, съобщи агенция “ДПА”. Клозе бе начело на скромния тим от Форалберг само девет месеца, но така и не успя да го вдигне от последната 12-а позиция в класирането на австрийската елитна дивизия. През изминалата кампания Алтах се спаси по чудо, като завърши на предпоследната 11-а позиция.

“Мирослав Клозе даде всичко, на което беше способен, от първия до последния ден в нашия клуб. Беше страхотно изживяване за нас да го имаме като треньор, но преди всичко като човек в Алтах”, заяви управляващият директор на клуба Кристоф Лангле в изявление пред медиите.

“И въпреки че една треньорска смяна винаги е много болезнено решение, много по-важно за всички е Алтах да остане в елита на австрийския футбол и да играе в Бундеслигата и през сезон 2023/24” – завърши той.

Последният им мач не беше никак лош, както като поведение на отбора, така и като краен резултат, защото те постигнаха престижното реми със шампиона и лидер във временното класиране РБ Залцбург с 1:1, но предишната натрупана история и представяне на тима оказаха по-сериозно влияние. Алтах има 17 точки на дъното, с 1 повече от тях позиция по-нагоре са Рийд и Хартберг.