google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Селекцията на Луис Енрике триумфира срещу Португалия в Брага с гол в края

Испания победи Португалия с 1:0 като гост в иберийското дерби за първата позиция в група 2 на Лига А на Лигата на нациите. Голът на Алваро Мората в 88-ата минута донесе първото място в групата на испанците и ги изпрати на финалите на турнира, които е вероятно да се проведат в Нидерландия през лятото на 2023 г.

Португалия влезе в сблъсъка като лидер в групата с две точки повече от своя съперник. Възпитаниците на Фернандо Сантош просто не трябваше да губят срещата и щяха да финишират като победители в тази тежка група, която включва още Швейцария и Чехия.

Португалците бяха с всичките си звезди в стартовия състав. Кристиао Роналдо, Бруно Фернандеш, Бернардо, Диого Жота и други страхотни играчи бяха много добре опазени от испанската защита. През първото полувреме на “Ещадио Мунисипал” в Брага имаше само два точни удара, които бяха на сметката на домакините.

Испания изигра много по-добро второ полувреме и имаше превес. В 77-ата минута Диого Коща спаси страхотно положение и разочарова Алваро Мората.

Нападателят на Атлетико Мадрид обаче прониза вратаря на Порто в 88-ата минута. Резервата Неко Уилямс с глава намери Мората, който бе на чиста позиция и вкара за 0:1.

Малко след това Кристиано Роналдо пропусна да изравни, така че победата остана за Испания и те отиват на финалите на Лига на нациите.