Добави коментар
Обикновено французинът беше трети капитан след Занев и Тиаго

Отборът на ЦСКА ще има нов капитан. Тиаго Родригес наследи лентата от Петър Занев, но сега тя ще премине в Амос Юга и Жеферсон, пише „Тема Спорт“. Обикновено французинът беше трети капитан след Занев и Тиаго. В момента обаче той е с травма в глезена и още не е записал участие в контролите на „червените“. Така срещу Олимпиакос с капитанската лента ще бъде Жеферсон.

Интересно е, че двамата капитани ще спорят за една и съща позиция – в предмостието на защитата. Именно в тази зона действаше Жеферсон в контролите с Вакер Инсбрук и Олимпиакос.

Бразилецът беше преквалифициран от ляв бек във вътрешен халф и пасна като дялан камък в средата на терена. Там Жеферсон е доста по-полезен със спокойните си действия. Той се справя добре с отнемането на топката, а на свой ред я губи рядко. Жеферсон показва и лидерски качества. 27-годишният южноамериканец е на “Армията” от три сезона и половина.

Амос Юга пък изнесе редица силни мачове за „армейците“ и на практика веднага след привличането си преди година се наложи като титуляр.

Добави коментар
Гласувай: