Анчелоти: Важно бе да поемем контрола над групата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сега може да се концентрираме върху Ла Лига по-спокойно", сподели опитният треньор.

Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти бе щастлив след успеха с 2:1 над Шахтьор Донецк в среща от груповата фаза на Шампионската лига.

С тази победа “кралете” се устремиха смело към осминафиналите в надпреварата, а Анчелоти посочи, че сега отборът може да се концентрира повече върху представянето си в Ла Лига.

“Доволен съм, играхме сравнително добре. Съперникът ни също бе на ниво. Може би ни трябваше повече точност пред гола, но по-важното е да създаваме положения, а ние го направихме. В един момент изпуснахме инициативата, почувствахме се твърде комфортно. Затова се наложи на полувремето да им припомня, че мачът не е свършил. Показахме много добър футбол, но това бе един от тези опасни мачове, в които като не си отбележиш попаденията, може да бъдеш застигнат”, заяви Анчелоти.

“Аз обаче знам, че отборът ми се отпуска само в правилните моменти. Когато това не е възможно, не го правят. Тази вечер бе нормално. Доволен съм, защото тимът се представи добре, Валверде игра добре, Кроос контролираше владеенето на топката добре. Разбира се, че интензитетът е важен, но няма как да е перфектен през цялото време”, обясни италианският специалист.

“Важно бе да поемем контрола над групата, за да може да се концентрираме върху Ла Лига по-спокойно. Преместих Родриго в по-централна позиция, за да може да затрудня централните защитници на Шахтьор максимално. Това бе атакуваща промяна, като идеята бе да пресираме повече съперника и да го правим по-добре”, каза още Карлето.