Анди Робъртсън отписа Ливърпул в битката за титлата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"За да бъдем честни, в момента не сме в битката за титлата. Ние сме на 7 точки зад Ман Сити и имаме мач повече", споделя Робъртсън

Снощи тимът на Ливърпул загуби с 0:1 у дома от Брайтън, а след този резултат тимът от “Анфийлд” вече не е претендент за титлата – това е мнението на защитника Анди Робъртсън. “Червените” не успяха да отбележат гол в трети пореден двубой във Висшата лига, но по-притеснителното е, че имаха само един сериозен опасен удар в очертанията на вратата на противника и то при положение, че се изправиха срещу отбор от долната половина на класирането.

След този слаб резултат срещу “чайките”, Ливърпул вече изостава на 7 точки от лидера Манчестър Сити, който има и мач по-малко. В неделя шампионите се изправят срещу отбора на Хосеп Гуардиола в неделя.

Робъртсън сподели, че най-важното е неговите съотборници да открият отново искрата у себе си и така да влязат в дербито с Манчестър Сити.

“Всеки двубой срещу Ман Сити е голям мач. За да бъдем честни, в момента не сме в битката за титлата. Ние сме на 7 точки зад тях и имаме мач повече. Сигурен съм, че те биха казали същото, ако изоставаха от нас с потенциално 10 точки. Но ние сме длъжни да се върнем към облика на Ливърпул, който всеки познава. Защото ние си оставаме добър тим. Невъзможно е да станем слаби за една нощ”, заяви шотландският национал пред журналистите.

Една от причините за слабите резултати на Ливърпул е многото контузени играчи, в това число и ключови личности като Върджил ван Дайк, Джо Гомес и Жоел Матип.