Андрес Иниеста си взима сбогом с футбола през следващата седмица
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Испанският халф ще изиграе последния си мач в професионалната кариера

Легендарният испански полузащитник Андрес Иниеста ще се оттегли от професионалния футбол. Ветеранът е взел решението да сложи край на своята кариера. Медията Relevo пише, че Иниеста ще организира специално събитие за последния си мач, което ще се състои на 8-и октомври.

В момента Иниеста е в Дубай със своето семейство. Полузащитникът тренираше и поддържаше форма в опит да си намери нов клуб и да продължи кариерата си. Андрес Иниеста обаче не е получил подходяща оферта и в крайна сметка е взел решение да спре с футбола.

Испанският халф е легенда на Барселона и испанския национален отбор. Иниеста вкара попадения гол срещу Нидерландия на Световното през 2010 г. Дребничкият халф спечели всичко с Барселона (4 трофея от Шампионски лиги, 3 Световни клубни първенства, 9 титли в първенството Ла Лига, 3 Суперкупи на Европа, 6 Купи на Краля и 7 Суперкупи на Испания).

Няма съмнение, че Андрес Иниеста е легенда на съвременния футбол. Той беше най-добрият креативен халф по време на кариерата си в Барселона, а заедно с Шави и Серхио Бускетс бяха велико трио в средата на терена.