Английска легенда: Хари Кейн ще си тръгне от Тотнъм до 12 месеца
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Легендарният английски футболист Алън Шиърър смята, че нападателят Хари Кейн ще напусне Тотнъм през тази или следващата година. Причината според бившия нападател на Нюкасъл е, че отборът не печели трофеи.

Капитанът на Англия е спряган за трансфер в редица европейски грандове в последните месеци, сред които Реал Мадрид, Манчестър Юнайтед и Ювентус. Дори се твърди, че Манчестър Сити има интерес към нападателя.

27-годишният Хари Кейн е вкарал 136 гола в 198 мача във Висшата лига. Той спечели Златната обувка на Мондиал 2018 година и е определян с право за един от най-добрите нападатели в света.

Според Шиърър лондончани имат още един сезон, за да спечелят значим трофей и да удовлетворят желанието на Кейн, или ще загубят своя най-добър играч.

„Смятам, че ако Тотнъм не спечели нищо през следващите 12 месеца, Кейн трябва да си тръгне. Той ше остане още една година и, ако нищо не дойде по отношение на трофеите, тогава той ще бъде готов да напусне“, каза Шиърър.

Отборите, които желаят да го привлекат, ще трябва да направят голяма оферта, защото „шпорите“ нямат желание да се разделят с него. Кейн подписа нов шестгодишен контракт през 2018 година и ръководството на клуба няма да бърза да го продава. През този сезон Кейн пропусна доста мачове поради контузия. Той все още се възстановява от травма на тазобедрената кост и се очаква да бъде готов за игра при подновяването на първенството.

През този сезон нападателят на Тотнъм е вкарал 11 гола в 20 мача във Висшата лига. Контузията му е възможно да допринесе за това Кейн да запише най-слабата си кампания от 2013/2014 насам по отношение на вкараните попадения.

Припомняме, че Шиърър е най-резултатният играч във Висшата лига с 260 гола, докато Кейн има 124 попадения и още доста години футбол пред себе си, за да задмине легендата на Нюкасъл. За момента Алън Шиърър чувства, че все още може да запази рекорда си непокътнат.

„Зависи от неговата форма и за кой отбор се състезава. Ще му бъде трудно“, сподели още Шиърър относно дали Кейн може да задмине рекорда му.