google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Все още не се знае, какво бъдеще желае Трипиър

Съобщава се, че Нюкасъл Юнайтед е посочил точната цена, която искат за опитния си десен бек – Киарън Трипиър, ​​който сега навлиза в последната година от договора си на ,,Сейнт Джеймсис Парк”.

33-годишният футболист беше една от основните единици в отбора на „свраките“ , която успя да се класира в Шампионската лига, през изминалия сезон, като записа 4 гола и 21 асистенции в 92 мача във всички турнири за ,,джордитата”. Трипиър също беше основен играч за Англия по време на Евро 2024, започвайки 6 мача като ляв бек, преди да седне на резервната скамейка за финала, за сметка на Люк Шоу, на който оригиналната му позиция е именно на левия бек.

Въпреки това, Трипиър може да напусне отбора на Еди Хоу като свободен агент през 2025 година, както стоят нещата, и остава неясно дали Нюкасъл са готови да му предложат удължаване на договора му, като една от основните причини да не го направят е негова голяма футболна възраст. Ако Нюкасъл оставят бившия играч на Тотнъм и Атлетико Мадрид да напусне това лято, Football Insider твърди, че те ще поискат поне 20 милиона паунда с потенциално добавени бонуси.

Смята се, че десния бек привлича интерес от страна на няколко клуба Саудитската професионална лига, а Еди Хау няма против да продаде Трипиър, но само ако той сам го поиска.