Английски национал пак проплака от расизъм
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Бранителят на Тотнъм и английския национален тим Дани Роуз се оплака за пореден път от расистко по неговите думи поведение от страна на властите на Острова,.

30-годишният бек смята, че е спиран за проверки по пътищата в страната по-често, отколкото сънародниците му със светла кожа. Роуз твърди, че доста често е разпитван преднамерено от полицаи за очевидни неща.

„Омръзна ми!,” проплака Роуз. “Всеки път едно и също! Постоянно ме питат: Колата крадена ли е? Откъде взехте колата? Къде отивате? Можете ли да докажете, че сте купили автомобила? Това продължава от момента, в който навърших 18 години.”

Играчът добави, че подобно отношение среща и в моментите, когато ползва обществения транспорт. Особено, когато се вози в първа класа във влака.

„При качване във влага постоянно разни униформени ме спират, искат билета ми и ме питат дали знам, че това е първа класа,” коментира Роуз. “Към пътниците със светъл цвят на кожата не съм видял подобно отношение“, допълва бранителят на „шпорите“.

„Винаги, когато се оплаквам, получавам отговор: „Трябва да свикнеш!“. Предал съм се, тъй като разбрах, че просто манталитета на някои хора ги тласка към расизъм…“

Роуз вече няколко пъти изрази мнение, че глобите за расистки прояви във футбла са изключително ниски.

Роуз беше мишена на расистки обиди по време на европейската квалификация между Трите лъва и Черна гора през март миналата година, завършила с победа с 5:1 за островитяните.  През 2012 г. той срещна подобно отношение и в мач на младежите срещу Сърбия.

Както е известно пък през миналата есен квалификацията за Евро 2020 между България и Англия беше прекратена два пъти заради расистки обиди към тъмнокожите англичани.