Англия елиминира Словакия след продължения на Евро 2024
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
„Трите Лъва“ бяха само на минута от това да отпаднат от турнира.

Англия успя да победи Словакия 2-1 на Фелтинс Арена след допълнително време и да продължи към ¼ финалната фаза на Европейското първенство в Германия.

В първите 17 минути на срещата съдията реши да даде 4 жълти картона като 3 от тях бяха за „Трите Лъва“, а само един за противниковия отбор.

Най-интересният момент през първото полувреме дойде в 25тата минута когато нападателят на Славия Прага Иван Шранц отбеляза след асистенция на Давид Стрелец и да шокира звездите на Гарет Саутгейт. В финалите минути на на полувремето Англия се опита да атакува по-усилено и стигнаха до два корнера в добавеното време, но не успяха да стигнат до чисто голове положение.

Фил Фоудън успя да изравни в 50тата минута, но неговия гол беше отменен след намесата на ВАР заради засада. Само минута по-късно Хари Кейн имаше страхотен шанс, но топката излезе в корнер след рикошет.

Деклан Райс стреля опасно в 80тата минута, но неговия шут удари страничната греда и не влезе. Съдията реши да даде 6 минути продължение и в 95тата, Джуд Белингам спаси „Трите Лъва“ от отпадане в редовното време след феноменален гол със странична ножица и така двубоя трябваше да се реши след продължения.

В първата минута на продължението, капитанът на Англия Хари Кейн даде преднина за първи път в мача на своя отбор след асистенция на Айвън Тони, който се появи на терена в 94тата минута.